Liefde

Geplaatst op 10 januari 2013 | door Xandra Boersma

0

‘Als ze boos op me is, zal ze wel gelijk hebben’

Eigenlijk zijn er drie belangrijke vrouwen in het leven van Marcel Buissink. Zijn moeder, zijn dochtertje en natuurlijk zijn vriendin. Over die laatste wil hij graag wat meer vertellen, want Marcel is hartstikke blij met Jelleke Homburg. Ondanks dat hij vaak weg is, steunt zij hem onvoorwaardelijk en daar is Marcel erg blij mee. ‘Ik heb nog nooit gedacht: ik wil bij haar weg.’

Het is Koninginnedag 2006 als Marcel en zijn huidige vriendin Jelleke elkaar ontmoeten in hun gezamenlijke woonplaats Bergen. ‘Het eerste dat ik zag waren haar sproeten en haar grote borsten’, lacht de geboren Groninger. Inmiddels is haar koosnaampje dan ook Sproet of Schele geworden, want ‘ze heeft zo’n leuk scheel bekkie als ze lacht en lijkt op popeye’. Marcel kent Jelleke al van gezicht, maar meer is er nooit van gekomen. Tot dan. ‘We raakten aan de praat en zijn toen naar mijn café gegaan. We vonden het allebei leuk en dat is altijd zo gebleven.’

‘Ze heeft humor, is verzorgend en meedenkend. Dat heeft ze van haar moeder, die is net zo. Mij bevalt het wel, want ik ben niet erg makkelijk.’ Marcel is namelijk een bezige bij en daardoor vaak weg. Hij runt Broodnodig, een eigen galerie waar hij werken van zijn vader, Herman Brood, uitleent en verkoopt. Daarnaast is hij de eigenaar van café Dancing ChaCha in Bergen, zingt hij in het bandje Kraaak en is hij een fervent pokeraar. ‘Ik doe ook mee aan pokertoernooien in het binnen- en buitenland, waarvoor ik soms een paar dagen weg ben. Ik ben altijd druk met van alles.’

Drukke levens

Jelleke zelf is ook niet altijd thuis. De vriendin van Marcel werkt namelijk als stewardess. ‘Soms is het wel lekker dat ze weg is. Dan kun je zelf eens bepalen wat er op tv is’, lacht de muzikant, maar hij komt er ook meteen op terug. ‘Eigenlijk baal ik ervan. Ik vind het hartstikke leuk om met z’n tweeën te zijn, ook met de kinderen.’ Jellekes werk als stewardess brengt echter ook voordelen met zich mee, want Marcel kan met zijn gezin vaak goedkoper vliegen. Naar Aruba bijvoorbeeld, waar het stel hun eerste vakantie vierde. Ver weg, expres. ‘Dan weten we gelijk waar we aan toen zijn, dachten we. Het was hartstikke leuk.’

Niet lang daarna blijkt Jelleke zwanger te zijn, ongepland. ‘Ik dacht altijd, ik krijg nooit meer kinderen. Ik heb een zoon van zeventien en ik dacht dat hij de enige zou blijven. Maar we hebben er nooit over na hoeven denken of we het zouden houden.’ Inmiddels is de kleine Joep drie jaar en heeft hij ook al een zusje, Nikki van één. ‘Alleen is ook maar alleen, zo kunnen ze lekker met elkaar spelen. Jelleke is heel goed met de kinderen. Ik vind het belangrijk in een vrouw dat ze zorgzaam is.’ Marcel is alleen maar enthousiast over zijn vriendin. ‘Ze is grappig en ik vind haar leuk en knap. Er is niets negatiefs aan haar, maar is dat wel zo bijzonder? Ik denk dat het normaal is. Anders heb je geen relatie, toch?’

Ruzie heeft het stel dan ook weinig. ‘Soms een meningsverschil, dan gaat het vaak over opruimen ofzo. Maar als ze boos op me is, dan zal ze wel gelijk hebben’, lacht hij. ‘We helpen elkaar. In goede en in slechte tijden.’

(Foto’s: Erik Vos)


Tags: , , , , ,


Over de auteur

Xandra (25) is een afgestudeerd journaliste uit Groningen en werkt nu bij New Publishers. Ze houdt van shoppen, zonvakanties, snowboarden en series kijken, maar heeft vooral een passie voor mode en beauty. Dagelijks struint ze het internet af op zoek naar de nieuwste trends, die ze natuurlijk graag met ons deelt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑