Media&cultuur

Geplaatst op 30 mei 2013 | door Marion Nap

0

Blog: Guide to Style

Ik mis Tim Gunn. Ik mis Tim Gunn en zijn programma: Tim Gunn’s Guide to Style. Ik houd van Tim Gunn.

Hij maakt het (mode)leven simpel en behapbaar. Per uitzending doet hij dat voor één uitverkoren dame die zich heeft aangemeld, omdat ze zelf ook wel snapt dat het zo niet langer kan. Dat vind ik zinvol. Ik vind dat een stuk zinvoller dan dames van de straat rukken en ze door Trinny en Susannah in de borsten te laten knijpen, om ze vervolgens in afzichtelijke Shoeby-outfits te hijsen. Die overigens steevast gepaard gaan met pillende en gillende kwaliteit en absurde korsetten.

Fashioncrimes
Begrijp me niet verkeerd, zodra ik de deur uitga bekruipt mij ook sterk de neiging om tientallen vrouwen (en mannen overigens) te arresteren voor fashioncrimes. Maar ik weet heel goed dat als vrouwen zelf niet weten dat het er niet uitziet, dat ik en godbetert Shoeby dat niet in een middag oplossen.

Tim pakt het heel anders aan. Hij heeft zijn Guide to Style en zijn ‘ten essential wardrobe items’. Gewapend met deze onmisbare ‘rules’ tovert hij elke vrouw om tot een betere versie van zichzelf. Hij schroomt harde taal daarbij niet, maar hij verpakt het als een echte gentleman. ‘No, Jackie O would not have cameltoe’ of ‘this concerns me’.

Regels
Ik denk graag dat Tim net als ik vind dat ‘beauty lies in de the eye of the beholder’ grote kul is. En dat je op z’n oerhollands best wel kunt twisten over smaak. Tim bewijst dat elke week. Je hebt gewoon regels voor goede smaak en regels voor slechte smaak. Volg je het één, dan zie je er niet uit als het ander. Het is heel simpel.

Geïnspireerd door Tim werk ik aan mijn eigen Guide to Style. Maar dan op het gebied van schilderijen en kunst. En ik heb nog een inspiratiebron gebruikt, de tien geboden. Want de eerste regel op het gebied van schilderijen zou in steen gehouwen moeten zijn, en met donderende stem moeten worden uitgesproken:

Gij zult schilderijen niet te hoog ophangen.


Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur

Marion Nap (46) komt oorspronkelijk uit het bedrijfsleven, maar werkt sinds vijftien jaar als zelfstandig kunstenaar. Ofwel “Artrepreneur”. Ze is gek op mode, glamour, haar echtgenoot en alles wat met styling te maken heeft. Marion is kindvrij, creatief, nogal bot en heeft overal een mening over, die ze graag hier deelt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑