Leven

Geplaatst op 18 juli 2013 | door Johanna Gercama

1

Blog: Hoe stelt een reisgek zichzelf voor?

Één van mijn eerste herinneringen is die dat ik samen met mijn zus en broertje op de achterbank van een oude Opel met de bovenbenen aan elkaar vastgeplakt zit. We zijn onderweg naar de camping in Bakkeveen, nog geen uur rijden van huis.

Nog maar net vijf kilometer van huis grappen we naar onze ouders dat de caravan niet meer achter de auto zit en nog eens vijf kilometer later vragen we of we er al bijna zijn.

Lang en ver
Tegenwoordig kan een reis me niet lang genoeg duren en niet ver genoeg gaan. De bestemming op zich maakt niets uit, het is de reis er naartoe die van belang is. Het is een gevoel dat reizigers onder elkaar van elkaar begrijpen, maar wat een niet-reiziger misschien wel nooit zal begrijpen.

Het moge duidelijk zijn, het reisvirus zit mij in het bloed. En wie ben ik? Johanna Gercama, 23 jaar oud en woon samen in een dorpje in Friesland. In het dagelijks leven werk ik bij een krant, verder blog ik voor de websites Travelblog en Frieslandblog, drink ik graag verse smoothies en trek ik geregeld de wandelschoenen aan.

Droomreis
Mijn eerstvolgende reis is er ééntje waar ik al langere tijd van droom: een roadtrip door Tsjechië, Hongarije (om naar het Sziget Festival te gaan), Slowakije en Polen.

Ik zal voortaan iedere maand bloggen voor ZIJ magazine over reizen die ik heb gemaakt en die ik nog wil maken! Reacties daarop zijn zeer welkom, tot de eerstvolgende blog!


Tags: , , , , , , , ,


Over de auteur

Johanna Gercama rondde in 2011 de Mbo-opleiding Journalistiek en Fotografie af. Ieder jaar probeert ze minstens drie nieuwe bestemmingen te ontdekken. Ze blogt over alle aspecten van het reizen; van kofferinpakstress tot diarree-aanvallen in Afrika.One Response to Blog: Hoe stelt een reisgek zichzelf voor?

  1. Pingback: Nieuwe uitdaging | Cozy Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑