Media&cultuur

Geplaatst op 13 februari 2013 | door Lisa Rosing

0

Blog: Homeland

Hoewel ik al redelijk veel series heb verslonden, bleken er nog niet veel zo verslavend als Homeland. Samen met mijn vriend keek ik de twee seizoenen die er nu zijn in ongeveer twee weken. Een zwart gat volgde. En is er nog steeds, eigenlijk. Want in september begint het derde seizoen pas!

Voor veel mensen hoef ik waarschijnlijk helemaal niet meer uit te leggen waar de serie over gaat en waarom hij zo goed is. Voor hen is deze blog dan ook niet bedoeld. Nee, dit stukje is als aanrader bedoeld: Ga. Homeland. Kijken! Waarschuwing: risico op verslaving en tijdelijke afsluiting van de wereld. Elke vrije minuut werd bij ons aangegrepen om weer te kijken. Maar aangezien elke aflevering een uur duurt, ben je daar niet zomaar mee klaar.

Waar gaat het over? Sexy sergeant Nicholas Brody is acht jaar geleden in Irak verdwenen. Men gaat er vanuit dat hij dood is. Zo ook zijn gezin: zijn vrouw Jessica en twee kinderen. De beste vriend van Brody is steun en toeverlaat voor Jessica in de moeilijke tijd en uiteindelijk ontstaat er een romance tussen beiden. Er zijn zelfs plannen om te gaan samenwonen. Maar dan duikt Brody ineens op. Hij leeft nog! CIA-agente Carrie Mathison heeft in Irak geruchten opgevangen over een Amerikaanse soldaat die zich zou hebben bekeerd en een aanslag zou voorbereiden op Amerika. De enige persoon op wie dit zou kunnen slaan, is Brody. Denkt Carrie. Maar niemand gelooft haar.

The cast of "Homeland" pose after the series won the Emmy award for outstanding drama series at the 64th Primetime Emmy Awards in Los Angeles

Natuurlijk bevat de serie genoeg clichés. Het plot is simpel maar effectief, en volgt een beproefd recept: eenzame held strijdt voor de waarheid maar staat er alleen voor. Ook wordt het conflict tussen Amerika en Irak nogal eenlijnig uitgewerkt door de CIA zo sterk tegenover de terroristen te plaatsen. Dit had wat mij betreft wel wat subtieler gemogen. Gelukkig staat hier genoeg tegenover. Het plot zit zo vernuftig in elkaar dat je als kijker voortdurend op het puntje van je stoel zit. Daarnaast maken de nodige romances het plaatje compleet.

Het is dan ook niet verbazend dat Homeland bij de Golden Globes-uitreiking in januari één van de grote winnaars was. De serie sleepte beeldjes in de wacht in de categorie Beste Acteur, Beste Actrice én Beste Dramaserie. In de categorie Beste Comedy won overigens Girls, ook een erg fijne serie: Sex and the City, alleen dan in een realistisch jasje. De vrouwelijke hoofdpersoon heeft daadwerkelijk vetjes! Maar daarover wellicht meer in een volgende blog.


Tags: , , , , ,


Over de auteur

Lisa (27) studeerde Kunsten, Cultuur en Media en daarna Journalistiek in Groningen. Ze is geboren en getogen in deze mooie stad en ze werkt er nu als journalist bij New Publishers. Lisa kijkt graag films en series en ze houdt van fotografie, reizen en de natuur, waaronder panda's. Over al deze dingen en meer zal ze het dan ook hebben in haar blogs.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑