Mode&beauty

Geplaatst op 16 april 2013 | door Xandra Boersma

0

Blog: Kekke kinderwagens

Mode, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat is kinderwagenfabrikant Bugaboo helemaal met mij eens en daarom gaan zij menig samenwerking aan met bekende designers.

Om eventuele suggestieve reacties direct maar te vermijden: nee, ik ben -godzijdank- niet zwanger. Mijn geliefde collega Irene is dat echter wel en dat lijkt me een uitermate goede reden om de leukste kinderwagens voor haar te verzamelen. Want ook baby’s willen natuurlijk helemaal hip vervoerd worden.

Het Amsterdamse merk Bugaboo staat al jaren bovenaan de lijst van menig celebrity. Krijg je een baby, dan koop je een Bugaboo. En dan natuurlijk het liefst eentje met een flink opvallende kleur, zodat je helemaal trendy over straat kunt. Wat dacht je van knalroze, goudgeel of helemaal Nederlands: feloranje? Ik zou het wel weten.

Limited editions
Nog leuker is het echter als je een printje op de zonnekap van je Bugaboo hebt staan. Maar die krijg je niet zomaar. Deze limited editions van Bugaboo zijn namelijk ontworpen door een flink aantal bekende namen. Zo combineerde Gwen Stefani liefelijke roze roosjes met een stoere graffitiprint op haar exemplaar en gebruikte modelabel Missoni zijn gebruikelijke opvallend gekleurde print op de zonnekap van de kinderwagen, een persoonlijke favoriet van actrice Kate Hudson en topstyliste -en mijn grote voorbeeld- Rachel Zoe.

Ook een van mijn favoriete designers, de Nederlander Bas Kosters, liet zijn creativiteit los op een Bugaboo. De fantasierijke cartoonfiguren die hij overal op de kinderwagen plaatste zijn een toonbeeld van zijn excentrieke persoonlijkheid. Voor zijn ontwerp werd hij geïnspireerd door het werk van de stichting RED die in Afrika de verspreiding van HIV tegen wil gaan. Het exclusieve design was dan ook alleen te krijgen via een online veiling dus mij en mijn toekomstige baby zul je helaas niet aantreffen met zo’n beauty.

bugaboo2Andy Warhol
Recentelijk is Bugaboo een nieuwe samenwerking aangegaan, deze keer met de Andy Warhol Foundation. Het resultaat zijn twee collecties met kinderwagens die wel gewoon te koop zijn en zeker niet minder mooi dan de exemplaren van Bas Kosters. De ene collectie bevat Bugaboo’s met het Flowers-ontwerp van Andy Warhol. Grote rode bloemen sieren de zonnekappen van deze kinderwagens, terwijl de wagens uit de Cars-collectie bedrukt zijn met verschillende zwarte auto’s . De beide collecties zijn vanaf mei verkrijgbaar.

Overigens is er net een heuse Bugaboo-winkel geopend in Amsterdam. Het is de aller eerste ter wereld dus nu hebben jij en je baby zeker geen excuus meer om er niet fashionable bij te lopen.

bugaboo1


Tags: , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur

Xandra (25) is een afgestudeerd journaliste uit Groningen en werkt nu bij New Publishers. Ze houdt van shoppen, zonvakanties, snowboarden en series kijken, maar heeft vooral een passie voor mode en beauty. Dagelijks struint ze het internet af op zoek naar de nieuwste trends, die ze natuurlijk graag met ons deelt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑