Leven

Geplaatst op 17 januari 2014 | door Johanna Gercama

3

Blog: De kneuterigheid van kamperen

Het kan killing zijn voor je relatie, maar sinds wij samen de eerste haring de grond in sloegen is onze relatie er alleen maar beter op geworden.

Een beetje onwennig was het de eerste keer. De auto volgeladen met allerlei campingbenodigdheden waarvan ik me toen we ze kochten al afvroeg of we dat ooit gingen gebruiken. ‘Hebben we alles?’ vraagt vriendlief terwijl hij de kofferbak dichtslaat. ‘Ik denk het wel!’ roep ik, en ondertussen som ik in mijn hoofd nog eens op wat we écht niet mogen vergeten. Geleende tent van mijn schoonouders, slaapzakken, luchtbed, gasstel, servies, gehaktballen in blik…

Kampeerweek
Onze eerste vakantie samen ging naar Zeeland. Ik vond het minstens zo spannend als naar Jamaica. Vrienden lachten ons uit. ‘Weten jullie zeker dat jullie dit willen doen? De meeste relaties overleven een kampeerweek niet hoor!’ Ondanks dat we beide wel beter wisten, waren we misschien toch wat zenuwachtig. Wat nou als we echt ruzie gingen krijgen tijdens het opzetten van de tent?

De stress vooraf was nergens voor nodig. De tent was binnen mum van tijd opgezet, zonder ook maar één verkeerd woord naar elkaar toe te werpen. We bleken inderdaad te veel overbodige spullen bij ons te hebben, maar dat zagen we als een wijze les. We badmintonden, haalden warme broodjes bij de campingwinkel en gingen driftig op zoek naar mosselfeesten.

Geluksmomentje
Onze eerste vakantie samen smaakte alleen maar naar meer. En hoewel we een stedentrip in luxe hotel ook niet aan ons voorbij laten gaan, zullen we er vaak voor kiezen om zomers de tent mee te nemen op reis. Dat gelukzalige moment, wanneer je ’s ochtends wakker wordt omdat je de koebellen hoort van de koeien in de bergen, of dat moment dat bij kaars- en zaklamplicht nog even probeert een boek te lezen. Sommige relaties zullen er inderdaad op stuk lopen. Die van ons niet. Lang leve de kneuterigheid van kamperen!


Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteur

Johanna Gercama rondde in 2011 de Mbo-opleiding Journalistiek en Fotografie af. Ieder jaar probeert ze minstens drie nieuwe bestemmingen te ontdekken. Ze blogt over alle aspecten van het reizen; van kofferinpakstress tot diarree-aanvallen in Afrika.3 Responses to Blog: De kneuterigheid van kamperen

  1. Frank says:

    Leuk en herkenbaar artikel! Mijn vrouw en ik kamperen al twee decennia lang elke zomer op Terschelling. Heeft onze band alleen maar sterker gemaakt!

  2. Dirk says:

    Inderdaad, helemaal met Johanna en Frank eens. Het is heerlijk om even uit je vertrouwde omgeving weg te gaan terug naar de basis. Herkenbaar!

  3. Peter says:

    Haha, heel herkenbaar. Wij gaan dit jaar voor het eerst eens glamperen. Erg benieuwd hoe dat bevalt. We hebben een mooie glamping geboekt in de limousin streek via https://www.bookaglamping.com/ We gaan het zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑