Leven

Geplaatst op 20 juli 2013 | door Maartje Schaap

0

Blog: Komkommertijd

Het is weer zo ver: komkommertijd is aangebroken. Men gaat op vakantie, er is niets op tv en ik zie toeristen op het terras genieten van een verkoelend drankje.

Als ik uit het raam van mijn kantoor kijk, zie ik de sloepjes voorbij varen, met dames is bikini nippend aan een glas rosé. De sportievelingen wagen zich aan een rondje ‘Paddeling’ door de grachten (staand op een surfplank peddelend door de grachten varen is hip én schijnt goed voor het figuur te zijn).

Geen zomerstop
Maar de criminaliteit laat zich niet leiden door het stijgende kwik. De aankomende weken zit mijn agenda bomvol. Cliënten zoeken de verkoeling op het cellencomplex. Dat wil zeggen dat mijn collega’s en ik om en om afreizen naar het politiebureau om onze clientèle te bezoeken en te adviseren over de aankomende zomerperiode, waar zij waarschijnlijk niet al te veel van kunnen genieten. De diefstallen met geweld, stalking (vaker bij mooi weer), en mishandelingen nemen toe. Alsof de broeierige temperaturen ook de hoofden op hol brengen en leiden tot politiecontacten.

De rechtbank hanteert een zomerrooster, maar vooralsnog kan het niet gekwalificeerd worden als een uitgestorven overheidsgebouw. De zwetende procesdeelnemers in de dikke wollen toga’s lopen met koffers vol met dossiers door de gangen. Ik heb al vaak het idee geopperd om een zomertoga te presenteren om de zittingen toch op een ietwat koelere wijze te kunnen doorstaan. De klepperende slippers op de gangen geven de serieuze sfeer die er heerst een zomers effect.

Zomerse zolderkamer
Op de zolderkamer van mijn kantoor ben ik gezegend met een balkon. Ik gooi de deuren open en kan dan net één been laten bijbruinen. Maar als mijn Italiaanse buurman, van het naburig gelegen restaurant ’s middags begint met de voorbereiding van de gerechten voor de avond en de flessen wijn worden ontkurkt, is het moeilijk om geconcentreerd te blijven. Helemaal als Jody Bernal door de speakers galmt, dankzij het studentenhuis dat achter het kantoor staat.

Laten we vooral genieten van deze komkommertijd! We keep it cool, the client gets the best!


Tags: , , , , , , , ,


Over de auteur

Maartje Schaap is strafrechtadvocaat en aspirant–partner bij De Haan Advocaten & Notarissen te Groningen. Zij zal regelmatig een blog schrijven over haar werk als strafrechtadvocaat en alles dat daarbij komt kijken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑