Media&cultuur

Geplaatst op 5 september 2013 | door Marion Nap

0

Blog: Media-onzin

Ik oreer nog even door. Ik weet ook wel dat ik het vooral over mezelf zou moeten hebben, want dat is des te handiger voor mij op weg naar wereldfaam. Maar zolang ik me zwaar erger aan allerlei onzin die me dagelijks via de media bereikt, ga ik dat eerst maar eens lekker van me afschrijven.

De grootste irritatie kwam via Facebook. Opeens zag ik allerlei vrouwelijke kennissen maandenlang naar de meest exotische oorden vertrekken. Als je daar dan op reageerde kreeg je een berichtje in je inbox dat het allemaal helemaal niet waar was, maar dat het bericht bedoeld was om de bewustwording van borstkanker te vergroten. En oh ja, mannen mochten er niks van weten! Of ik even mee wilde doen.

Hell no.

Ik ga niet meedoen aan een lullige actie die helemaal niks vergroot, maar eerder verkleint. Want mannen kunnen ook borstkanker krijgen. Wat ongelofelijk dom om deze groep dus voor de gek te houden en vooral lekker geheimzinnig niet te vertellen waarom we 88 maanden niet naar Marokko gaan. En denken we nu werkelijk dat er ook maar iemand tijdens al die geinige geheimzinnigheid daadwerkelijk een afspraak heeft gemaakt om een borstonderzoek te laten doen?

Sylvie en Sabia
Irritatie nummer twee betreft de oorlog tussen de voormalige BFF’s Sylvie en Sabia. Je moet wel onder een steen gelegen hebben om daar aan te ontkomen. Ik ontkwam er ook niet aan. Jammer, want nu heb ik me nog een mening gevormd ook. Over een pure privékwestie van een aantal mensen die ik alleen ken van plaatjes. Met praatjes daarbij. Die ik niet lees maar waarvan je de headlines ongewild toch meekrijgt. De vloek van erg snel kunnen lezen.

Zo weet ik nu dus dat met oud en nieuw de één de ander een knal heeft gegeven. Oh, dat was Rafael van de Vaart, die Sylvie sloeg. Sabia was al in beeld, letterlijk, op een foto eerder die avond genomen. Dat neem ik tenminste maar aan want ik zie nog nergens bloed. Sylvie hangt in een dubbele flip achterover in beeld en Sabia lebbert alvast aan ‘Raf’. Afgesproken werk, weet ik nu, want dat moest van Sylvie. Zegt Sabia nu. Zo kon Sylvie zonder gezichtsverlies uit het huwelijk stappen. Als Raf alvast een gebbetje zou hebben met Sabia. Sabia heeft naar eigen zeggen hevig geprotesteerd en weigerde aan zoveel vuiligheid mee te werken. Hoe ze dan toch in no time met Raf samenwoont in een luxueuze villa blijft onduidelijk.

Lege, zielige huls
Sylvie legde het ondertussen aan met een Fransman waarvan iedereen kon zien dat het een watje was. Toen dat sprookje uit was deed hij een boekje open over Sylvie. Hij had haar binnen twee minuten in bed. Ik denk dat het anders zit. Zij had hem binnen twee minuten in bed. Na vier maanden dollen was ze hem zat, hij was tenslotte alleen maar voor in bed, en dumpte ze hem. Nu vindt de Fransoos haar een lege, zielige huls. Dat paste Sabia wel, die er nog een schepje bovenop deed. Sylvie had tijdens haar huwelijk de ene na de andere affaire. En die arme Sabia moest als alibi dienen. Raf was van zoveel vuilspuiterij van zijn nieuwe liefje niet gediend en sprak haar vermanend met een opgeheven vingertje toe.

Vergeet ik nog iets? Oh ja, de foto’s van een uitzinnig blije Sabia met het zoontje van Sylvie op de arm. “Kijk ons eens plezier hebben”. Voor die illusie heb je er wel twee nodig. Het hysterisch toegelachen knulletje kijkt er uitermate ongelukkig bij.

Sylvie zei niet zoveel. Ze trok een T-shirt aan met daarop het woord ‘B*tch’. Leuk shirt, ik wou dat ik het ontworpen had. Ik heb namelijk een eigen T-shirt- en tassenlijn. Om het toch maar even over mezelf te hebben, maar daarover later mee. Sylvie droeg dus een t-shirt.

De borsten van Sylvie
Tussentijds bereikte me het bericht dat ‘vrouwen in Nederland het liefst de borsten van Sylvie willen hebben’. Say what? Zijn dat alle vrouwen die dat lullige berichtje op Facebook hebben gezet om het bewustzijn van borstkanker te vergroten?

Be carefull what you wish for.


Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteur

Marion Nap (46) komt oorspronkelijk uit het bedrijfsleven, maar werkt sinds vijftien jaar als zelfstandig kunstenaar. Ofwel “Artrepreneur”. Ze is gek op mode, glamour, haar echtgenoot en alles wat met styling te maken heeft. Marion is kindvrij, creatief, nogal bot en heeft overal een mening over, die ze graag hier deelt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑