Mode&beauty

Geplaatst op 30 april 2013 | door Xandra Boersma

2

Blog: Niet zo fashionable fiets

Nu de zomer weer in aantocht is springen wij  Nederlanders weer massaal op de fiets. Natuurlijk doe ik dat ook, ik spring op een heel mooi, hightech en op en top fashionable exemplaar. Of toch niet?

Nergens ter wereld vind je zoveel fietsende mensen als in ons koude kikkerlandje. Gek eigenlijk, want juist hier is het fietsweer vaak ver te zoeken. Gelukkig komt er in de zomer wel af en toe een zonnestraal tussen de wolken door en kunnen we dan naar hartenlust onze wielen rond laten gaan. Dat geldt ook voor mij. Ik fiets namelijk overal naartoe. Nou is dat in de binnenstad van Groningen niet zo’n probleem, aangezien ik vanuit huis vrijwel overal binnen tien minuten kan zijn. Naar het kantoor van New Publishers is het echter een ander verhaal, dan ben ik bijna een half uur aan het fietsen. En dat vijf dagen per week.

Roze met bloemen
Het is dan ook niet meer dan logisch dat ik op een geweldig mooi glimmende, vreselijk fashionable ogende fiets rondrijd. Niet dus. Mijn fiets is het beste te beschrijven als een oud, verroest rijtuig in een lelijke bruine kleur, die nog net niet van ellende uit elkaar valt. Helaas.

Het liefst zou ik me natuurlijk helemaal niet voortbewegen op dat afschuwelijke exemplaar. Doe mij maar een nieuwe, glanzende fiets. Een roze met mooie beige banden en gouden spaken, helemaal beschilderd met witte bloemen, rozen om precies te zijn. Die fiets heeft een mooi, subtiel rieten mandje voorop waar ik mijn tas in kan stoppen, zodat mijn lievelingsaccessoire -op mijn schoenen na natuurlijk- niet continu tegen mijn wiel aankomt, omdat hij aan m’n stuur moet hangen. En, niet onbelangrijk, er zit een mooie glimmende bel op. Daarmee kan ik iedereen laten weten dat ik eraan kom, zodat ze aan de kant kunnen gaan en er geen enkele kans bestaat dat mijn fiets een krasje oploopt dankzij een noodlottig ongeluk.

Prachtexemplaar
Helaas woon ik midden in de binnenstad en ben ik niet in het bezit van een schuur, waardoor mijn fiets altijd buiten staat. Tussen het uitgaanspubliek en de spelende kinderen van het Noorderplantsoen. Een prachtig glimmende roze fiets is dan misschien ietwat te aantrekkelijk voor mogelijk dievenvolk uit de buurt en iets te vatbaar voor eventuele beschadigingen. Zonde. Ik ben bang dat ik toch echt nog even zal moeten wachten met de aanschaf van zo’n prachtexemplaar.

Mocht je dus een blond meisje met een gelukzalige blik op haar lelijke bruine fiets rond zien rijden, dan weet je dat ik dat ben. En dat ik heimelijk aan het dromen ben over betere tijden en roze fietsen. Het liefst met bloemetjes.


Tags: , , , , , , , ,


Over de auteur

Xandra (25) is een afgestudeerd journaliste uit Groningen en werkt nu bij New Publishers. Ze houdt van shoppen, zonvakanties, snowboarden en series kijken, maar heeft vooral een passie voor mode en beauty. Dagelijks struint ze het internet af op zoek naar de nieuwste trends, die ze natuurlijk graag met ons deelt.2 Responses to Blog: Niet zo fashionable fiets

  1. hoi says:

    Waar is deze roze fiets te koop? (op foto)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑