Leven

Geplaatst op 8 augustus 2013 | door Heleen Nienhuis

0

Blog: Opgeruimd door het leven

Alle ballen in de lucht houden – je hoort de uitdrukking vaak en menig ambitieuze vrouw worstelt ermee. Bij de meesten vallen op bepaalde vlakken ‘slachtoffers’. De zolder wordt zelden opgeruimd, gordijnen komen nooit aan hun jaarlijkse wasbeurt toe en de administratie stapelt zich vaak weken op. Dat kan ook anders.

We willen het allemaal: een fijne baan, gezellig kletsen met vriendinnen, er een beetje hip bij lopen, je lijf strak houden met sporten, leuke feestjes organiseren en bijwonen en ook nog je kinderen en man tevreden houden. Maar daarachter schuilt het minder glansrijke bestaan van de werkende moeder, genaamd Vrouw met een Huishouden. Ook daarin hebben we ambities: de bodem van de wasmand regelmatig in zicht, boodschappen voor meerdere dagen in de kast, elke dag een opgeruimd huis en alle bergruimtes lekker op orde. Onmogelijk? Zeker niet, als je het mij vraagt.

Lekker praktisch
Ik ben Heleen Nienhuis en mijn zolder staat vol met gelabelde opbergdozen. Van nature dus een georganiseerd type, maar inmiddels ook van beroep. Naast mijn baan als communicatieadviseur run ik een eigen bedrijf als professional organizer. Of opruimcoach, eigenlijk is dat een leuker woord. Ik coach in het ‘opgeruimd door het leven gaan’.

Het is niet zo zweverig als het klinkt overigens. Integendeel. Het heeft alles te maken met praktische oplossingen aandragen voor alledaagse zaken, zodat orde en structuur ontstaat. Voor mijzelf trouwens ook onontbeerlijk – met twee meiden van drie en zes jaar oud, een man met een fulltime baan, een oud en onderhoudsbehoeftig huis en een dito paar ouders, heb ik zat ballen in de lucht te houden.

Organizing als lifestyle
Enfin, genoeg stof om over te bloggen. Ik wijd jullie graag in in de wereld van routine in je huishouden, een werkbare to do-lijst, efficiënt met je email omgaan en de kunst van het opruimen. Wat mij betreft is het hele leven eigenlijk één grote organizing-truc. Als je een beetje kunt plannen en in staat bent overzicht te houden, kom je een heel eind. Ik ga nergens heen zonder mijn to do-lijst en mijn organizing-agenda.

Sta ik dan altijd op scherp en heb ik het allemaal perfect voor elkaar? Uiteraard niet. Bij mij valt er ook wel eens een balletje op de grond. Ik heb alleen het geluk dat het stuiterballen zijn; ik heb ze zo weer in m’n hand.


Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteur

Heleen Nienhuis is professional organizer en eigenaar van De Organizing Studio in Groningen. Daarnaast werkt ze parttime als communicatieadviseur bij het UMCG. Ze heeft een man, twee dochters en houdt van een strak georganiseerd leven. In haar blogs vertelt ze hoe ze dit regelt, voor haarzelf en voor haar klanten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑