Leven

Geplaatst op 29 juli 2013 | door Roelynke Postma

4

Blog: Passie voor het leven

Als ik iets moeilijk vind, is het wel mezelf voorstellen. Hoe vaak heb ik niet bij een bijeenkomst gezeten, in een zaal vol vreemden en dat dan het eerste onderdeel van het programma ‘een voorstelrondje’ was. AAARGHHH NEEEEEEH!

Ik hoopte dan ook altijd dat ze mij als laatste zouden vragen zodat ik iets passends kon verzinnen. Want het ‘Hallo-ik-heet-Roelynke-ben 12-jaar- en-doe-Donald Duck-na’ (lees: ik ben Gerard Jan, 43 jaar en manager excecutive floors (of een ander duur woord) vind ik zo algemeen. Wat zegt dat nou eigenlijk óver iemand? Aan de andere kant: om nu meteen je hele (privé)verhaal op tafel neer te leggen, is ook zo wat. Dus worstel ik altijd met de vraag: wat moet ik zeggen? Wat wil ik dat mensen van mij weten? Van mij vinden? Mensen hebben tóch al een beeld van je, nog voordat je iets gezegd hebt. En je woordkeuze draagt daaraan bij. De kracht van woorden is erg groot.

Een eerste indruk
Zo herinner ik me dat ik een paar jaar geleden mijzelf moest voorstellen aan de nieuwe straatbewoners. Mijn toenmalige vriend en ik hadden een stuk grond gekocht waar we een huis op zouden bouwen. Als straat waren we een vereniging en dit was onze eerste vergadering.Toen mijn toenmalige vriend aan de beurt was, vertelde hij doodleuk dat hij drummer van beroep was.

Het was direct stil in de zaal, gevolgd door speculaties over wie er naast ons zou komen te wonen. Het was niet waar wat hij zei, hij had zijn eigen ICT-bedrijf, maar ik geloof niet dat iemand dát nog heeft meegekregen. Of dat ook maar iemand onthouden heeft wat ik daarna zei. (Het: ‘Hallo, ik ben Roelynke, 33 jaar en communicatie-adviseur’.)

De perfecte openingszin….
Dus nog steeds worstel ik met de vraag: wat kan ik over mezelf vertellen? Het opsommen van mijn de gegevens die in mijn CV staan, is een optie. Dat ik iets vertel over mijn ‘carriere’. Maar het zegt niet zoveel over wie ik BEN. Het zegt vooral iets over wat ik GEDAAN heb. Dus zoek ik een passende manier om mezelf te introduceren: ‘Ik heet Roelynke en heb een passie voor het leven’. Zoiets. Want ik hou van het leven. Ik ben een echte levensgenieter. Ik kan uren over eten praten en mijn mond zit dan ook vaak vol (dat belemmert mij overigens niet in het praten). Mijn ‘werkplek’ is altijd bezaaid met eten en drinken. Ik hou van reizen en nieuwe ervaringen opdoen. Nieuwe mensen leren kennen. Samen lachen, samen mooie dingen (mee)maken en genieten van wat is; of het nu gaat om spelende honden, lachende kinderen of een regenbui.

Dáár krijg ik energie van. En, oké, dit komt dan WEL uit mijn CV: ik geef tegenwoordig yogales. Nadat ik mijn baan als communicatie-adviseur heb opgezegd en voor onbepaalde tijd naar India ben vertrokken om opgeleid tot worden tot yoga-docent. Mijn achterliggende passie is echter dat ik mensen wil helpen, ik wil ze inspireren. Ik zou het liefst tegen iedereen willen zeggen: VOLG JE HART! Leef je leven! Geniet. En zeker niet met mate, maar volop!


Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteur

Roelynke (37) heeft een passie voor schrijven en deelt vooral graag haar ervaringen over haar switch van yup tot yoga. Ze wil mensen graag inspireren om hun hart te volgen.4 Responses to Blog: Passie voor het leven

  1. Elleke says:

    Heel inspirerend 🙂

  2. Edward says:

    Herkenbaar. Ik hoor het mezelf ook vaak zeggen: ‘ik ben manager van…’ terwijl het niet meer is dan een rol die je vervuld binnen een organisatie. Maar wie BEN je werkelijk zonder al die rollen…? Ik heb me in iedere geval voorgenomen dat ik ‘goed genoeg’ ben en dat alles waarin ik me doorontwikkel mooi meegenomen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑