Leven

Geplaatst op 16 december 2014 | door Saskia & Anneke

0

Blog: Rust in de drukte

De herfstige wervelstorm is gaan liggen. Winterse dipjes hebben rust gebracht en de focus aangescherpt. We houden de aandacht gericht op het nu en genieten van de laatste gezelligheid van dit jaar. Met vertrouwen zien we 2015 tegemoet.

Anneke Voor die cursus ‘time management’ heb ik nog geen tijd gevonden. Toch heb ik het idee dat ik meer balans heb. Na een weekje of wat in de lappenmand, en dus noodgedwongen pas op de plaats, besloot ik dat ik anders om zou moeten gaan met mijn volle agenda. Vol blijft ‘ie nog wel even namelijk. Belangrijk is om de focus daar te houden waar die moet zijn en me niet elk moment bezig houden met wat nog moet op de dagen die voor me liggen. Het geeft rust!
Saskia Rust is fijn! Ik kreeg te maken met verplichte rust de afgelopen tijd. Een auto-ongeluk zorgde voor een whiplash en daardoor gedwongen relaxen. Op zich een mooie tijd om alles even op een rijtje te zetten, te luisteren naar mezelf en erachter te komen wat ik nou echt wil gaan doen. Meer tijd en rust zorgen vooral voor meer ideeën. Veel creatieve ideeën, maar is dat werk of hobby?
Anneke Ha, meer ideeën, daar had je er nog niet genoeg van. Jij bruist er sowieso al van. Maar dat geeft niet altijd duidelijkheid. Creatief ben je zeker, dat kan ik onderstrepen. En het is zonde om daar ‘niks’ mee te doen. Of er werk van te maken valt.. Lastig!
Saskia Precies, lekker werken op de BSO en dan in de ochtend er wat anders bij en in mijn vrije tijd al die kronkels uitwerken.. Waar ligt jouw focus op dit moment?

Keuze
Anneke Ik sta op het punt een belangrijke knoop door te hakken. Twee mogelijkheden om scriptieonderzoek te gaan doen, op mijn stageplek en bij mijn werkgever. Aan beide opties kleven voor- en nadelen. Die probeer ik tegen elkaar af te wegen, maar het laatste stukje info ontbreekt nog. Dat komt snel gelukkig, want ik wil graag aan de slag. Mijn eindstreep komt in zicht, afstuderen in de zomer, maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf..
Saskia Het gaat je zeker allemaal lukken. Ik ben heel benieuwd welke je uiteindelijk gaat kiezen. Wel fijn dat je kan kiezen en de beste, leukste voor jezelf uit kan zoeken. Het prettige van een drukke tijd in de winter is dat die snel voorbij gaat en het weer mooi weer wordt. Nog even en we zijn weer bezig met het verkrijgen van festivalkaarten in de zomer!

Kerstwensen
Anneke Oeh, de zomer… Dat klinkt wel heel erg prettig. Al geniet ik ook van deze dagen vol kaarslicht, gezelligheid, lekker eten en een goed glas wijn. De kerstboom staat hier te twinkelen, de eerste pakjes liggen eronder. Die heb ik tussen de bedrijven door dan toch ook maar mooi weten te shoppen.
Saskia Bij ons komt de boom vanavond, maar dan moet er nog wel even een auto geregeld worden om de boom te halen. Versieren onder het genot van een kop warme chocolademelk met slagroom en kerstmuziek op de achtergrond. Als hij staat komen de cadeautjes vanzelf. Ik moet maar eens gaan bedenken wat ik graag voor kerst zou willen… een baan zou leuk zijn.


Tags: , , ,


Over de auteur

Saskia en Anneke zijn twee vriendinnen uit Groningen die werken in de kinderopvang en graag de overstap naar het onderwijs willen maken. Saskia is ervaren onderwijsassistent en Anneke studeert Pedagogiek en behaalt daarbij haar tweedegraads lesbevoegdheid. Zij bloggen over hun sollicitatieperikelen, stage en alle leuke dingen die voor afleiding zorgen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑