Media&cultuur

Geplaatst op 27 juni 2013 | door Marion Nap

1

Blog: Signature look

Ik ben tot een schokkende conclusie gekomen. Zomaar. Het was een soort ‘light-bulb’-moment, waar Oprah het altijd over heeft. Zo’n ‘life-changing moment’. En ik was er niet eens mee bezig, het zat er gewoon opeens. De gedachte zat opeens in mijn hoofd. En ik wist direct dat ik actie moest ondernemen.

Ik vind dat dat zo hoort. Als je tot een inzicht komt, moet je handelen. Levensveranderende inzichten komen tenslotte niet elke dag voorbij. En in dit geval werd het handelen met niet zo heel moeilijk gemaakt. Ik hoefde alleen maar naar de stad te gaan om te shoppen. Shoppen? Shoppen?!? Je leven veranderde door shoppen? Ja, mijn leven veranderde door shoppen.

Het verandert niet zoveel
Nu shop ik regelmatig maar dat veraangenaamt mijn leven alleen maar. Het verandert meestal niet zoveel. Zelfs de veroverde goederen veranderen niet zoveel. Ze zijn altijd zwart, grijs, bruin of beige. Want dat staat me het beste. Dat vind ik al een jaar of twintig. Dus dat shop ik al een jaar of twintig.

Dat was mijn signature look. Dat geen mens dat doorhad begreep ik ook wel. Iedereen draagt namelijk zwart, grijs en beige. Ik combineerde dat ook nog eens met een nudekleurige lipstick. Wat dat staat mij het beste. Al zeker twintig jaar.

Schilderkleuren
Ik schilder ook vaak met deze kleuren. Dat is mijn basis. Ik vind het chique en helemaal van nu. Ik combineer het vaak met goud, dat is mijn signature look en mensen snappen dat. Want er zijn niet veel kunstenaars die voor deze kleuren gaan. Maar zodra het weer verandert, het nieuwste modeseizoen aanbreekt en de collecties van de catwalk spatten, verandert mijn kleurgebruik ook. Ik schilder immers mode. Logisch dat ik meega met dit altijd in beweging zijnde segment.

Mijn collectie schilderijen varieert per seizoen en mijn interieur verandert per seizoen. Ik experimenteer als een gek met stijlen en kleur in mijn werk, maar ik zit al twintig jaar stuck in the late eighties. ‘Want dat staat me het beste.’

Retro-perspectief
Wanneer besloot ik dat eigenlijk? Waaróm besloot ik dat eigenlijk? Ik draag altijd zwart, want ik loog net dat ik barstte. Vergeet dat grijs, bruin en beige maar, dat zijn uitermate spannende uitstapjes die zelden de kast uitkomen. Deze vragen stel ik mezelf in retro-perspectief, hoor. Want zoals gezegd: dacht ik er helemaal niet over na.

Ik zat op de bank en bedacht me dat het hoog tijd werd dat ik roze kleding, lipstick en nagellak ging kopen. Er zal vast iets aan vooraf gegaan zijn. Iets wat ik gezien heb en ergens in mijn achterhoofd heb opgeslagen. Maar ik weet niet wat. Het maakt ook niet uit, ik ging shoppen.

Een nieuwe look
En nu heb ik een signature look. Als een Godswonder vond ik in de eerste winkel een shirt precies in de kleur roze die ik zocht. In de tweede winkel vond ik dé nagellak en in de derde winkel de perfecte lipstick. Die derde winkel was overigens de Douglas, waar ik gelukkig een meisje trof die me nog nooit eerder geholpen had. Maurits zou namelijk van zijn stokje zijn gegaan. Hij heeft me 388.000 nudekleurige lipsticks verkocht.

Anyway, mijn werk liep weer eens voor op mijn brein. Deze kleur roze mengde ik al een tijdje voor mijn schilderijen. Godzijdank ben ik nu bij qua looks.

Mijn leven is veranderd. Call me Barbie.


Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteur

Marion Nap (46) komt oorspronkelijk uit het bedrijfsleven, maar werkt sinds vijftien jaar als zelfstandig kunstenaar. Ofwel “Artrepreneur”. Ze is gek op mode, glamour, haar echtgenoot en alles wat met styling te maken heeft. Marion is kindvrij, creatief, nogal bot en heeft overal een mening over, die ze graag hier deelt.One Response to Blog: Signature look

  1. Astrid says:

    Nog altijd zo blij met het schilderij die hier bovenaan staat!
    Hangt al enkele jaren op een prachtig plekje in ons huis

    Thnxx Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑