Liefde

Geplaatst op 21 november 2013 | door Johanna Gercama

0

Blog: Waar gaat de huwelijksreis naartoe?

‘Ja!’ Een ander antwoord was simpelweg niet mogelijk toen mijn vriend me vier weken geleden vroeg met hem te trouwen. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor onze grote dag in volle gang; de ringen zijn uitgezocht, de gastenlijst is gemaakt en de locaties voor kerk, feest en gemeentehuis zijn geregeld. Nu rest ons de vraag: waar gaat de huwelijksreis naartoe?

Botswana, voor een avontuurlijke honeymoon. Fiji, voor romantische strandwandelingen bij ondergaande zon. Of een all-inclusive naar Istanbul. Het klinkt allemaal fantastisch, en dat zal het ook zeker zijn, maar waar denken de bruidsmagazines dat je het geld vandaan weet te halen nadat je al honderden, dan wel duizenden euro’s besteed hebt aan de dag van je leven?

Verlanglijstje
Een verre bestemming wordt het dus niet, en het wordt ook niet een reis van twee weken of langer. Krakau dan? Deze Poolse stad moesten we tijdens onze laatste vakantie overslaan wegens ziekte en staat nog steeds hoog op ons verlanglijstje. Na een middag tickets zoeken op internet zijn we er uit. Ook Krakau wordt ‘m niet. Reden: er zijn geen tickets beschikbaar op de dagen dat wij willen vliegen.

Antwerpen? Hier zijn we eerder geweest en deze stad is ons behoorlijk goed bevallen. Maar willen we dat wel? Op huwelijksreis naar een stad waar we al eerder zijn geweest? Daar zijn we eigenlijk te avontuurlijk voor. We willen een nieuwe bestemming.

Al met al blijft er maar één optie over. Één waar we romantische wandelingen kunnen maken over het strand, een bestemming waar we beide nog niet eerder zijn geweest en bovendien nog goed betaalbaar ook. Zoals het nu lijkt, wordt het Vlieland.


Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteur

Johanna Gercama rondde in 2011 de Mbo-opleiding Journalistiek en Fotografie af. Ieder jaar probeert ze minstens drie nieuwe bestemmingen te ontdekken. Ze blogt over alle aspecten van het reizen; van kofferinpakstress tot diarree-aanvallen in Afrika.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑