Leven

Geplaatst op 16 september 2014 | door Femke Jaarsma

0

Blog: Zelfverheerlijking

Snik… Dit is mijn laatste blog voor ZIJ Magazine. Verdrietig hè? Waarom ik stop? Tja, keuzes. Zaten er meer dan 24 uren in een dag (wie heeft trouwens bedacht dat er ‘maar’ 24 uur in één dag zitten?) dan…

Nee, zonder gekheid. Het is deels een kwestie van tijdgebrek maar simpelweg ook kiezen voor dat wat je echt blij maakt. Nu word en werd ik heel blij van het bloggen voor ZIJ, dat vooropgesteld. Maar ik vind zoveel leuk en doe zoveel verschillende dingen, dat ik vond dat het tijd werd om even pas op de plaats te maken. Om ruimte te kunnen maken voor iets anders. Iets nieuws. Want dat ik graag nieuwe dingen uitprobeer, dat moge duidelijk zijn.

IMG_8787

Geen keuze maken
Zo schreef ik over mijn wilde avonturen aan de andere kant van de wereld, viel ik jullie lastig met mijn liefde voor meuk, eh… vintage spullen. Liet ik jullie meegenieten (ahum) van mijn ervaringen als ‘jonge’ moeder en deelde ik met jullie mijn suikervrije experiment. Zoals gezegd, ik vind veel dingen leuk, van het moederen en reizen tot kringlopen, gezond kokkerellen en DIY’en. Liever maak ik geen keuzes. En daarmee maak ik het mezelf wel eens lastig. Want nogmaals, er zitten gewoon niet meer uren in een dag. Moet je dat wel willen trouwens? De luiken gaan natuurlijk een keer dicht. Je kunt niet maar doorgaan en slapen betekent niet alleen opladen maar ook rust. En ook ik heb dat laatste nodig. Heus.

Nu kan ik uiteraard heel bescheiden afscheid nemen, zonder al te veel bombarie verder. Want ik wil niet te veel de aandacht op mezelf richten. Dat heb ik met deze blog al meer dan genoeg gedaan. Dus maak ik hierbij even schaamteloos ‘reclame’ voor een aantal toffe initiatieven, waar ik overigens wel zelf een aandeel in heb. Kom op, voor niets gaat de zon op toch?

Vintage Friday op UITfestival Leeuwarden

Vintage Friday
Zo is er Vintage Friday, een pop-up concept waarbij vintage, retro, kunst, antiek, DIY, recyclen, duurzaamheid, live muziek en allerlei (andere) curiositeiten op unieke en verrassende wijze worden gecombineerd. Samen met een aantal andere creatieve dames heb ik nu drie Vintage Fridays mogen organiseren. We krijgen er zoveel positieve energie van en dat terwijl we het vooral ‘voor de leuk’ doen. We worden er namelijk niet rijk van ofzo. Dat was ook niet de insteek toen we dit bedachten. En misschien is het daarom wel zo leuk om te doen?

Beidehands
Dan is er Beidehands. Mijn meer persoonlijke ‘dingetje’ samen met manlief en fotograaf Erikjan Koopmans. Niet voor één gat te vangen want wat ís Beidehands eigenlijk? Goede vraag… Je kunt bij ons terecht voor fotografie die net even anders is en voor een stijl (noem het styling) waarbij we kijken naar waar jij je lekker bij voelt. Dan zijn er nog de DIY-projecten die ik in opdracht doe. Dat kan echt van alles zijn. Leg het aan mij voor en we (of eigenlijk ik) maken er wat van. Dan is er uiteraard de liefde – daar is ‘ie weer – voor vintage, retro en ja, ook tweedehands. En hoewel ik soms met moeite afstand doe van mijn dierbare vondsten, sta ik toch regelmatig op leuke markten om mijn spulletjes te verkopen. Want tja, mijn huis is geen museum of opslagplaats. Tenminste…

femke

Oké, nog heel even een klein beetje promotie maken voor mezelf dan. Er moet immers ook brood op de plank komen. Samen met mijn getalenteerde echtgenoot, heb ik Verwoord In Beeld opgericht. Wij verzorgen fotografie en tekst en doen dat graag – wanneer het kan en/of gewenst wordt – samen. Wij helpen je graag bij het maken van unieke online en offline content, in woord en beeld.

Zo! En nu is het klaar met al die zelfverheerlijking. Nooit gedacht dat ik zo narcistisch kon zijn. Maar ach, is bloggen niet ook (soms) een vorm van narcisme? Waarschijnlijk is het daarom ook dat ik niet stop met bloggen. Je ziet mij en m’n hersenspinsels vanzelf weer ergens opduiken. En eh… dank voor je aandacht hè!


Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteur

Femke Jaarsma (36) is een creatieve duizendpoot met een passie voor reizen, DIY'en (het zelf maken, recyclen en customizen van onder meer kleding) en tweedehands en vintage spullen. Daar zal ze dan ook regelmatig over gaan bloggen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑