Media&cultuur

Geplaatst op 12 juli 2013 | door Marion Nap

0

Blog: Zomer

Het is eindelijk en dan bedoel ik eíndelijk zomer. Laten we elkaar geen mietje noemen, dit is geen gemiep in de ruimte. De herfst heeft een maand of negen geduurd. Drie weken geleden was het één graad kouder dan met kerst. Met Pasen arriveerde de Paashaas in een arrenslee en lagen de eieren deepfrozen in de tuin terwijl kindertjes wegwaaiden tijdens het zoeken.

En ik kan er niet tegen. Ik kan niet tegen de herfst. Ook niet tegen de winter, maar die hebben we dan ook niet meer. Het is altijd herfst.

Maar nu niet meer! Het is een graad of 23 en het is gewoon zomer! Wat een heerlijkheid. Hoog tijd om mijn zomergarderobe op peil te brengen. Want zolang het herfst is, kan ik niks met korte mouwtjes, zomerjurkjes en open schoentjes. Ik snap het dan gewoon niet. Als ik in juli buiten loop in de herfst dan begrijp ik niet wat ik moet kopen. Dat weet ik pas weer als het boven de twintig graden is. Dan snap ik weer dat je geen sokken in sandaaltjes draagt en geen handige longsleeve onder dat kekke Ibiza-jurkje propt.

Veel voor weinig
Ik bedenk mij dat het wel verrekte handig is, zo’n eeuwige herfst. Want de zomeropruiming is al begonnen. Veel voor weinig, ik verheug me er al op. Ik moet toch in de grote Stad zijn dus ik plan het gelijk met een shoppingtrip.

Met de shoppingtips van Xandra Boersma in gedachten maak ik eerst een must have-lijstje. ‘Bedenk wat je wilt shoppen’, zegt Xandra. Nou, dat weet ik precies. Een complete zomergarderobe. Zomerjurkjes, kort én lang. Rokjes. Want ik stik in de shirts waar ik tot nu toe een borstrok en longsleeve onder had, en al die shirts combineer ik nu leuk met wat kokerrokjes. Want wijde rokjes zijn natuurlijk belachelijk. Een goudkleurig vestje. Metallics are neutrals! Een witte skinny jeans en een hele lichtblauwe boyfriend-jeans. Een feestelijke jurk. Een jumpsuit! Ik heb een jumpsuit nodig! En veel open schoentjes. Plat en met enorme hakken. En zomerlaarsjes.

Grijpen en grissen
Met een gigantische lijst ga ik op pad, vastbesloten alles af te vinken na aankoop. Vastberaden stap ik de eerste winkel binnen. Inderdaad: sale! Ik word overspoeld met kleuren, prints en enorme rekken vol met zomerkleding. Ik begin te grijpen en te grissen en vink in gedachten mijn lijst al af. Nu alleen nog even passen en ik ben een mooi stuk op weg.

Bij de paskamers aangekomen valt mijn oog op een prachtig vest. De NIEUWE COLLECTIE. Herfst natuurlijk. Prompt kwak ik alles wat ik in mijn armen heb in een paskamer en pas het vest. Moooooi. Precies mijn kleur, lekker warm. ‘Heeft u ook een longsleeve in deze kleur? Het vest prikt namelijk een beetje op mijn blote huid.’

Ik verontschuldig mij voor de chaos in de paskamer, waar ik uiteraard niet meer naar omkijk, en reken mijn vest en longsleeve af.

Najaarstrends
Thuisgekomen duik ik direct achter de pc. Wat zijn de ontwerpers met ons van plan voor het najaar en winter? Ik ben direct verliefd en pak mijn verf en penselen. Mijn nieuwe vest en longsleeve hangen op een kapstok, veilig boven alle vlekkenmakende toestanden, op mijn atelier. En ik ga aan het werk.

Het is negen maanden per jaar herfst. Ik laat mijn hoofd niet op hol brengen door drie weken zomer. En de avonden zijn best wat frisjes. Tevreden zit ik met mijn nieuwe vest aan op de bank en kijk naar het eerste schilderij van mijn nieuwe collectie.

Hérfstcollectie.


Tags: , , , , , , , ,


Over de auteur

Marion Nap (46) komt oorspronkelijk uit het bedrijfsleven, maar werkt sinds vijftien jaar als zelfstandig kunstenaar. Ofwel “Artrepreneur”. Ze is gek op mode, glamour, haar echtgenoot en alles wat met styling te maken heeft. Marion is kindvrij, creatief, nogal bot en heeft overal een mening over, die ze graag hier deelt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑