Mode&beauty

Geplaatst op 27 maart 2013 | door Xandra Boersma

0

Een kunstwerk om je hals

Mode en kunst zijn makkelijk te combineren, moeten de designers van POM-Amsterdam gedacht hebben. In hun nieuwe collectie zijn verschillende shawls te vinden die geïnspireerd zijn op kunstwerken uit het Rijksmuseum.

Een shawl is de ultieme manier om een anders ietwat saaie outfit af te maken. Het is simpel, makkelijk en hartstikke stijlvol. Zeker als ze eruit zien zoals deze. POM, oftewel Piece Of Mine, werd opgericht door de zussen Liesbeth en Violet. Ondanks dat het merk pas bestaat sinds 2011 is het nu al flink succesvol en wordt het op meerdere plekken in Nederland verkocht.

Naast shawls voor KLM en het Van Gogh Museum, is er nu ook een collectie gebaseerd op de kunstwerken uit het Rijksmuseum. Zo kun je kiezen voor een lichtroze exemplaar met verschillende schaatsertjes erop, naar aanleiding van het schilderij Winterlandschap met Schaatsers, of eentje met paarse chrysanten, naar aanleiding van een porseleinen vaas. Mijn favoriet is de shawl die is geïnspireerd op de decoraties in het Rijksmuseum. Een simpel design met verschillende beige- en groentinten, afgewerkt met een decoratief rood randje. Helemaal hip met een spijkerjasje of klassieke beige blazer.

POM-Amsterdam-Rijksmuseum1

Deze shawls van POM-Amsterdam zijn gemaakt van honderd procent zijde en kosten 99 euro per stuk. Ze zijn verkrijgbaar in de webshop en in de museumshop van het Rijksmuseum. De overige shawls van POM-Amsterdam zijn in het Noorden onder meer verkrijgbaar in Beetsterzwaag, Dokkum, Groningen en Meppel.


Tags: , , , , , , , , ,


Over de auteur

Xandra (25) is een afgestudeerd journaliste uit Groningen en werkt nu bij New Publishers. Ze houdt van shoppen, zonvakanties, snowboarden en series kijken, maar heeft vooral een passie voor mode en beauty. Dagelijks struint ze het internet af op zoek naar de nieuwste trends, die ze natuurlijk graag met ons deelt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑